tiistai 19. heinäkuuta 2016

Daavidin kiitosrukous


1. Aikakirja 29:10-20
10. Daavid kiitti Herraa koko seurakunnan läsnäollessa. Hän sanoi: "Ole ylistetty, Herra, meidän isämme Israelin Jumala, aina ja iäti.
11. Sinun, Herra, on suuruus, väkevyys, loisto, kunnia ja kirkkaus, sillä sinun on kaikki, mitä on taivaassa ja maan päällä. Sinun, Herra, on valtakunta, ja sinä olet korotettu kaiken pääksi.
12. Rikkaus ja kunnia tulevat sinulta, sinä hallitset kaikki, ja sinun kädessäsi on voima ja väkevyys. Sinun vallassasi on tehdä suureksi ja väkeväksi kenet tahdot.
13. Me siis kiitämme sinua, meidän Jumalaamme. Me ylistämme sinun ihanaa nimeäsi.
14. Sillä mitä olen minä, ja mitä on minun kansani, kyetäksemme antamaan tällaisia vapaaehtoisia lahjoja? Kaikkihan tulee sinulta, ja omasta kädestäsi me olemme sen sinulle antaneet.
15. Me olemme muukalaisia ja vieraita sinun edessäsi, kuten kaikki meidän isämmekin. Kuin varjo ovat meidän päivämme maan päällä, eikä meillä ole, mihin panna toivomme.
16. Herra, meidän Jumalamme, kaikki tämä runsaus, jonka me olemme hankkineet rakentaaksemme temppelin sinulle, sinun pyhälle nimellesi, on sinun kädestäsi, ja sinun on se kaikki.
17. Minä tiedän, Jumalani, että sinä tutkit sydämet ja mielistyt vilpittömyyteen. Kokosydämisesti minä olen antanut kaikki nämä vapaaehtoiset lahjat, ja nyt minä olen ilolla nähnyt, kuinka sinun täällä oleva kansasi on antanut sinulle vapaaehtoiset lahjansa.
18. Herra, meidän isiemme Aabrahamin, Iisakin ja Israelin Jumala, säilytä tällaisina ainiaan kansasi sydänten ajatukset ja aivoitukset ja ohjaa heidän sydämensä puoleesi.
19. Anna minun pojalleni Salomolle ehyt sydän noudattamaan sinun käskyjäsi, todistuksiasi ja säädöksiäsi, toimittamaan kaikki tämä ja rakentamaan tämä pyhäkkö, jota varten minä olen tehnyt valmistuksia."
20. Sitten Daavid sanoi koko seurakunnalle: "Kiittäkää Herraa, Jumalaanne." Niin koko seurakunta kiitti Herraa, isiensä Jumalaa. He kumartuivat maahan ja osoittivat kunniaa Herralle ja kuninkaalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti